Отиде си певицата Маргарита Радинска, съобщиха нейни близки.  Тя е родена на

...
Отиде си певицата Маргарита Радинска, съобщиха нейни близки.  Тя е родена на
Коментари Харесай

Отиде си голяма българска певица

Отиде си певицата Маргарита Радинска, оповестиха нейни близки.  

Тя е родена на 9 декември 1945 година в Габрово. Баща ѝ е хоров диригент. Семейството се реалокира в София и там приключва гимназия. През 1965 година е призната във втория випуск на студията за поп артисти към радио " София “, в класа по пеене на бъдещия си брачен партньор – композитора Ангел Заберски.

Първата ария, която записва в радиото година по-късно, се нарича  " Ноктюрно “. 

Маргарита Радинска е лауреат на доста български и интернационалните състезания, измежду които " Златният елен “ в Брашов в Румъния, Варадеро в Куба, пропомня NOVA. През 1967 година, с оркестър " Балкантон “, управителен от Димитър Ганев, и с други наши поп артисти, гастролира триумф в Куба. Изпълнената от нея ария " Бяло крило “ печели първа премия на фестивала " Златният Орфей “ през 1978 година

В интервала 1969 – 1971 година взе участие в сериала  " На всеки километър “. В началото на 80-те години Маргарита Радинска последователно се отдръпва от певческата си кариера, с цел да се отдаде напълно на фамилията си и двете си деца – Ангел Заберски-син и Маргарита Заберска, които също са музиканти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР